Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Mægler forhindrer konflikt med kniv og kølle

Mægler forhindrer konflikt med kniv og kølle

HotSpotcenter i Aarhus uddanner 28 mæglere - til at forebygge masseslagsmål og langvarige konflikter

AARHUS: HotSpotcentret samarbejder med Østjyllands Politi samt Børn og Unge, Aarhus Kommune om kurser i konfliktmægling og konflikthåndtering. Mægling kan forebygge større masseslagsmål og langvarige konflikter, der kan udvikle sig voldeligt. Det viser flere eksempler, hvor en mægler fra HotSpot har skabt fred, før en bitter strid endte med knive og køller i luften, oplyser kommunen.

Et eksempel er fra efteråret 2010, hvor politiet måtte rykke ud til en voldsom udendørs slåskamp i et boligområde i Aarhus. En stor skare tilskuere overværede, at en halv snes mennesker fra to familier var oppe at slås og truede hinanden. Flere kom på skadestuen, og begge parter meldte modparten til politiet.

28 mæglere uddannet
HotSpot blev af politiet bedt om at mægle i striden, hvorefter afdelingsleder Simon El-Zeinab kontaktede familierne og mødtes med dem. Han fik de to parter til at holde sig fra hinanden, og siden har der ikke været problemer mellem de to familier.

HotSpotcentret er samarbejdspartner med Østjyllands Politi og Børn og Unge om kurser i konfliktmægling for kommunale medarbejdere.

Mange af HotSpots medarbejdere deltager i kurserne, og centret har lige ansat en fuldtidsmægler for at styrke denne indsats.

- Det er vigtigt med konfliktmægling for at undgå både familiekonflikter og konflikter i boligområder. Derfor får vi i Socialforvaltningen uddannet 28 mæglere, som kan medvirke til løsning af konflikter, siger HotSpots centerchef Bent Nielsen.

Foto: http://www.flickr.com/photos/drb62/with/2894516150/