Målrettet corona-testbus sættes ind i nedlukket sogn

KORT NYT4. JUN 2021 10.15

TEMA: Corona

AARHUS: "Hjælp med at stoppe smitten i Gellerup –  bliv testet lige uden for din gadedør!" Sådan lyder opfordringen til beboere i det nedlukkede  Gellerup Sogn i Aarhus. Her har Aarhus Kommune og Region Midtjylland startet et nyt initiativ, hvor en bus siden i går, torsdag, og i de kommende uger vil køre fra karré til karré i sognet som et supplement til de allerede eksisterende testtilbud i Gellerup.

Bussen er blevet indrettet og bemandet specielt til opgaven og er således et helt nyt våben i kampen mod smitten i kommunen. Når den ankommer til et boligområde, vil testambassadørerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed (De Blå Veste) hjælpe med at ringe på beboernes døre og oplyse om testmuligheden.

Hvis en borgers lyntest er positiv, er der i testbussen mulighed for foretage en såkaldt konfirmatorisk test, hvor det via en PCR-prøve udtaget i halsen med sikkerhed kan afgøres, om vedkommende er smittet. Efter et par uger skal initiativet evalueres for at afgøre, om der fortsat er brug for den i Gellerup Sogn eller evt. andre sogne i kommunen.

Foto:Per Ryolf, Aarhus Kommune

ibs