Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Målet er, at ingen laver ingenting

Målet er, at ingen laver ingenting

Gladsaxe vil give folk på overførsel mulighed for at arbejde frivilligt, uden at de bliver straffet eller trukket i deres ydelse
11. MAJ 2012 7.55

GLADSAXE: Gladsaxe Kommune vil lade folk på overførselsindkomster udføre frivilligt arbejde som led i udviklingen af deres kompetencer. Gladsaxe er frikommune sammen med Gentofte, og de to kommuner ønsker, at det frivillige arbejde skal i spil i et frikommuneforsøg.

Gladsaxe Kommune ønsker, som led i frikommuneforsøget, at give borgere på overførselsindkomst mulighed for at udføre frivilligt arbejde uden at blive straffet eller trukket i deres ydelse. Samtidig ønsker kommunen at få lov at bruge frivilligt arbejde til kompetenceudvikling til kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og efterlønnere.

Gode erfaringer skal støves af
- Erfaringerne fra 1980'erne, hvor arbejdsløsheden sidst var stor, viser, at rigtig mange mennesker fik udviklet deres kompetencer væsentligt gennem frivilligt arbejde, og at mange senere fik arbejde eller blev selvstændige på baggrund af de erfaringer, som de fik fra deres frivillige indsats.

- Jeg synes vi skal støve disse erfaringer af, så de kan blive til gavn – ikke bare for de borgere, som får en indholdsrig hverdag gennem frivilligt arbejde, men også de mennesker og formål, som får gavn af deres indsats. Vi har kort sagt et mål om, at ingen laver ingenting, og her er dette projekt et rigtig godt supplement til den øvrige indsats på området, siger Serdal Benli (SF) formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget.

Gladsaxe Kommune er frikommune sammen med Gentofte Kommune i en fireårig periode, og har derfor mulighed for at søge om at gennemføre nye frikommuneforsøg sammen udover de forsøg, som allerede er godkendt. Forsøget, som søges som frikommuneforsøg, skal gennemføres i hele 2013 og herefter evalueres.

ka