Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Må ikke tvinge lykkepiller i syge

Kommunerne skal ikke tvinge syge til at spise lykkepiller
21. MAR 2011 10.03

 FOLKETINGET: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg løber fra sit ansvar for lovgivningen og hvordan den skal fortolkes. Det mener SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, der nu vil indkalde ministeren i et samråd for at få hende til at indskærpe over for kommunerne, at syge ikke skal trues med at miste deres sygedagpenge, hvis de ikke begynder at spise lykkepiller, som har en del bivirkninger og i nogle tilfælde øger selvmords-risikoen.

- Dette er en urimelig behandling af de syge. Man kan f. eks. også behandle depression på grund af dårligt arbejdsmiljø, skilsmisse eller dødsfald i den nærmeste familie med andre midler - f. eks. ved at gå til behandling hos en psykolog eller en psykiater. Dermed opfylder man også sygedagpengelovens krav om at deltage i nødvendig behandling, siger Eigil Andersen.

- Hvis man derimod har f. eks. et kompliceret benbrud, hvor operation er den eneste udvej for at komme til at gå igen, skal man naturligvis sige ja til en sådan operation, hvis man vil beholde sine sygedagpenge.