Lyngby-Taarbæk-enighed med utilsigtet takststigning

Budget-opretning af tidligere års fejl øger forældrebetaling på daginstitutionsområdet.

LYNGBY-TAARBÆK: Ikke overraskende blev Lyngby-Taarbæks 2022-budget besluttet enstemmigt, da det var til andenbehandling i byrådet forleden. Enigheden har været til stede siden sidste år, da der blev indgået i toårig aftale.

Helt uden overraskelser har budgetprocessen dog ikke været. Et høringssvar fra Bupl vedrørende budgettet på dagtilbudsområdet fik forvaltningen til at tjekke den model, der bruges til at tildele ressourcer, og det viste sig, at der tilbage fra 2018 er blevet adresseret for få penge til daginstitutionerne.

7,4 mio. kr. i årene 2018-2022 og 8,2 mio. kr. i 2021, mens en tilsvarende fejl vedrørende 2022 nåede at blive rettet. De for lidt tildelte 15,6 mio. kr. fra de tidligere år fordeles ud over indeværende år, budgetåret og overslagsårene. Som sideeffekt vil forældrebetalingen stige, fordi den udregnes som en andel af de samlede driftsudgifter på området.

Partierne bag budgettet er De Konservative, Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten samt løsgængerne Henriette Breum (eks-V) og Inge Sandager (eks-V).

 

Se referat af byrådets andenbehandling.