DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Løft til kernevelfærd og anlæg i enigt vesthimmerlandsk budget

Udligningsreformen har gjort godt i Vesthimmerland både for kommune og skatteydere.
28. SEP 2020 15.10
TEMA: Budget 2021

VESTHIMMERLAND: Udligningsreformen i kombination med økonomiaftalen mellem KL og regeringen har betydet, at Vesthimmerland er "stillet økonomisk bedre end tidligere", som det konstateres med underspillet tilfredshed i årets budgetaftale. Ligesom sidste år er den enstemmig.

Vilkårene har givet rum til at opretholde det eksisterende serviceniveau og yderligere hæve det på kernevelfærdsområderne med en række nye tiltag. På anlægssiden er der sat penge af til en ny skole, en ny marina og et nyt svømmecenter, i alle tilfælde dog med hovedsummerne i overslagsårene.

Finansieringen er befordret af udligningsaftalens overgangsordning for kommuner med høj skatteprocent, idet Vesthimmerland kan nedsætte sin kommuneskat fra 27 pct. til 26,3 pct. med fuld kompensation fra staten for de skattepenge, som kommunen derved går glip af. "En kærkommen håndsrækning til skatteyderne", bemærkes det i aftaleteksten.

Partierne bag budgetaftalen er Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative, SF, Dansk Folkeparti og VestHimmerlandslisten. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde 8. oktober.

 

Se budgetaftalen.