Læsøs kommunaldirektør overvejer sin stilling
Peter Pietras vil nu sælge sin sommerhusgrund og overvejer desuden sin stilling.
Foto: Læsø Kommune (arkiv)

Læsøs kommunaldirektør overvejer sin stilling

Topchefens overnatninger i et ulovligt skur på hans sommerhusgrund har givet intern uro i forvaltningen.
4. OKT 2021 11.26

LÆSØ: Kommunaldirektør på Læsø Peter Pietras overvejer, om han vil fortsætte i stillingen, efter han er blevet omdrejningspunkt i en sag om overnatning i et ulovligt skur på en sommerhusgrund, han har erhvervet. Det bekræfter han overfor DK Nyt.

Kommunaldirektøren købte i foråret en tom sommerhusgrund på Læsø og flyttede sin folkeregisteradresse til Korsør, hvorefter han begyndte at overnatte i et 10 m2 skur, som var opført på grunden. Skuret var imidlertid ulovligt i henhold til lokalplanen, viste det sig, efter at sagen var sendt til behandling i Frederikshavn Kommune for en uvildig vurdering, skriver Nordjyske

Sagen udfordrede samarbejdet i Læsøs lille forvaltning, hvor en byggesagsbehandler måtte lave først et afslag til sin kommunaldirektør og siden et påbud om at rive det ulovlige skur ned indenfor 30 dage, hvorefter der ellers ville ske politianmeldelse.  

Vil nu sælge

Skuret blev dog ikke revet ned, ligesom kommunaldirektøren aldrig blev politianmeldt, da borgmester Karsten Nielsen (V) ifølge avisen kort før fristens udløb bad forvaltningschefen og administrationen vente med at foretage politianmeldelse med henvisning til, at kommunaldirektøren var på ferie. 

Peter Pietras oplyser til DK Nyt, at han nu har valgt at sælge grunden og stoppe sagen hos Planklagenævnet, som han ellers indgivet en klage til. 

- Således skulle der ikke fremadrettet kunne opstå tvivl om sagen, skriver han i en sms, hvor han også bekræfter, at han på baggrund af sagen vil overveje, om han vil fortsætte som kommunaldirektør.