DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Lærerne siger endegyldigt farvel til lovindgreb, tredje arbejdstidsaftale på plads
Lærerformand Gordon Ørskov Madsen glæder sig over det endegyldige farvel til lovindgrebet fra 2014.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Lærerne siger endegyldigt farvel til lovindgreb, tredje arbejdstidsaftale på plads

Efter først det afgørende kommunale område og dernæst det statslige er der nu også landet en aftale på det regionale område. Det endegyldige farvel til lovindgrebet, siger glad lærerformand.
18. JAN 2021 16.23

Det forhadte lovindgreb i 2014 i lærernes arbejdstidsaftale er nu helt ude af alle overenskomstområder, efter at Lærernes Centralorganisation og Danske Regioner har indgået en arbejdstidsaftale på det regionale område. Det var det sidste af de offentlige områder, der manglede.

Det kommunale område var det første med en lærerarbejdstidsaftale, efter at det ømfindtlige spørgsmål var sparket til hjørne ved OK18 og overladt til videre forhandlinger i en kommission dannet til formålet. Her nåede Lærernes Centralorganisation og KL til enighed i august sidste år, og måneden efter blev forhandlingsresultatet godkendt formelt af de to parter.

Den aftale dannede grundlag for næste aftale på det statslige område med den forskel, at selvom den udsprang af OK18, så regnes den for et delresultat af OK21 og skal til afstemning sammen med øvrige OK21-resultater, når de måtte foreligge. Den regionale aftale, der nu foreligger, bygger også på den kommunale aftale, men følger den også tidsmæssigt og træder i kraft allerede 1. februar uden nogen sammenhæng med OK21.

Formanden for Lærernes Centralorganisation og Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, erklærer sig "personligt meget glad for", at man med aftalen kan sige "endegyldigt farvel" til lovindgrebet.

- Opgaven har været at oversætte den kommunale arbejdstidsaftale til en aftale, der kan passe ind i en regional virkelighed, og det synes jeg, vi er lykkedes godt med, siger han i en kommentar.

Se aftalen.