Tal fra beskæftigelsesankenævnene viser, at der blev foretaget 4.527 afgørelser i klagesager vedrørende sygedagpenge i 2007. I 2010 var det tal steget til 7.110, og tallene fra nævnene for 2011 tegner til at blive lige så høje.
Professor i socialret ved Københavns Universitet, Kirsten Ketscher, mener, at kommunernes økonomi spiller ind på den statistik. De pressede kommuner stiller, ifølge professoren, ofte for høje krav til fx forlængelse af sygedagpenge.
- På et tvivlsomt og meget ofte forkert grundlag får man frataget folk deres rettigheder. Der bliver talt meget om, at der er for mange syge. Men hvis folk er syge og ikke kan arbejde, kan de altså ikke arbejde. Det er ønsketænkning, siger Kirsten Ketscher til Politiken.
Både fagforeningerne FOA og 3F mener, at kommunerne er blevet mere vagtsomme med, hvad de bruger penge på.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.