Kommuner investerer millioner i overflødig stadionkapacitet
Hjørring Stadion har plads til 10.000 tilskuere for at kunne leve op til Superligakravene, da Vendsyssel FF spillede i den bedste række. Men så mange tilskuere har der aldrig været i nærheden af at være på arenaen. Foto: Ritzau, Scanpix

Kommuner investerer millioner i overflødig stadionkapacitet

Stadionkrav til superliga- og 1. divisionsklubber får værtskommuner til at bygge for stort og for dyrt. Giv os fleksible regler, lyder det fra borgmestre og KL.

Det er dyrt at spille i Superligaen eller 1. division. Også for værtskommunen, som huser fodboldens bedste klubber. Rykker man op i næstbedste eller bedste fodboldrække, venter en millionregning til faciliteter, og den ender oftest på det kommunale budget, skriver Kommunen.dk.

Krav til kapacitet og faciliteter udløser kommunale investeringer for trecifrede millionbeløb, og flere steder i landet bygger man stadioner, som er alt for store i forhold til behovet.

Det kan man snakke med om i både Mariagerfjord og Hjørring, hvor Divisionsforeningens krav om 10.000 siddepladser i Superligaen har ført til stadionbyggerier med overflødig kapacitet. Aktuelt står Jammerbugt over for et potentielt krav om at udvide det lillebitte Jetsmark Stadion med 1.000 siddepladser for at leve op til 1. divisionskravene næste sæson.

Både borgmestre og KL har efterlyst fleksibilitet og hensyn til lokale forhold, men det vil Divisionsforeningen ikke rette ind efter. Klubberne kan bare flytte hjemmebanen ud af kommunen, lyder det fra direktør Claus Thomsen.

 

Læs hele historien på Kommunen.dk.