DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kommune afbryder samarbejde med omstridt vikarbureau

KORT NYT29. FEB 2020 9.39

SKIVE: I omkring tre år har Jobcenter Skive på centrets hjemmeside anbefalet lokale virksomheder at benytte det kontroversielle vikarbureau Baltic Workforce, der bliver beskyldt for social dumping. Fredag fjernede man henvisningen til vikarbureauet fra jobcentrets hjemmeside, skriver Skive Folkeblad.

- Vi var ikke klar over firmaets metoder, men vi blev gjort opmærksom på det, og nu har vi fjernet henvisningen til Baltic Workforce fra hjemmesiden. Da vi blev kontaktet af Baltic Workforce for tre år siden, lavede vi vores research på firmaet, og dengang fandt vi ikke frem til noget mistænkeligt. Men vi må også erkende, at vi ikke har fulgt op på Baltic Workforce siden, og det er en klar fejl fra vores side, siger Charlotte Svoldgaard, sektionsleder i Job og Kompetence.

Det var mediet A4, der torsdag tog kontakt til Skive Kommune og kunne fortælle, at Baltic Workforce åbenlyst reklamerer med billig østeuropæisk arbejdskraft og omgåelse af overenskomsten i forbindelse med entrepriseløsninger. Ifølge vikarbureauets egen hjemmeside kan virksomhederne spare op til halvdelen af lønomkostningerne ved at hyre østarbejdere.

MG