DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kommunale opgaver skal tænkes på nye måder
Foto: Colourbox

Kommunale opgaver skal tænkes på nye måder

Assens vil inddrage frivillige i løsningen af flere kommunale opgaver

ASSENS: Modet til at tænke anderledes og løse kommunens opgaver på nye måder samt større inddragelse af borgerne i form af det aktive medborgerskab... Dét er formålet med Assens Kommunes nye innovationsstrategi, som netop er vedtaget. Det oplyser kommunen.

- Vi skal i fællesskab med borgerne og de mange frivillige foreninger se på, hvordan vi som kommune bedst understøtter og udvikler den frivillige indsats, der ydes rundt omkring. Der er rigtig mange ressourcestærke borgere, der gerne vil yde et stykke frivilligt arbejde til gavn for fællesskabet. Samtidig er der ingen tvivl om, at fremtidens velfærdssamfund bliver afhængig af, at flere af os arbejder frivilligt, siger borgmester Finn Brunse (S).

Han pointerer samtidig, at det aktive medborgerskab ikke skal forveksles med, at man tager arbejdet fra gode, kommunale medarbejdere, eller skal varetage opgaver, der kræver en særlig faglig kompetence. Det handler derimod om, at de mange frivillige hænder i et aktivt samspil med kommunen kan være med til at sikre, at den kommunale servicestandard kan fastholdes.

bi