Kommunaldirektører ser en fremtid med mere hjemmearbejde

Alle forudser mere hjemmearbejde, viser rundspørge, men det skal hverken være ret eller pligt.

Mange af os har har vænnet os til at tænde computeren hjemme ved spisebordet, og ifølge en rundspørge, som Kommunen.dk har foretaget blandt kommunaldirektørerne, fortsætter det.

Alle 39 respondenter vurderer, at flere vil arbejde hjemmefra. 23 kommuner svarer, at de enten har eller er i færd med at udvikle en ny strategi for hjemmearbejde.

Esbjerg går systematisk til værks, og kommunen undersøgte allerede for et år siden holdningen til hjemmearbejde blandt de hjemsendte. Her tilkendegav 60 pct., at hjemmearbejdet bidrog positivt til arbejdslivet. 

- Fra sommeren 2022 træder der formelt nye arbejdsformer for Esbjerg Kommunes administration i kraft. Her vil hjemmearbejde være en del af løsningen, og derfor vil det være optimalt, at de ansatte allerede nu vænner sig til en kombination af hjemmearbejde og fremmøde på arbejdspladsen, siger kommunaldirektør Rikke Vestergaard til Kommunen.dk.

HK Kommunal tror også på fortsat mere hjemmearbejde, men der skal være styr på forholdene, og så skal man ikke glemme de mange fordele og gevinster ved at møde fysisk ind, ligesom det er svært at gøre op i kroner og ører samt produktivitet.

- For os er det afgørende, at medlemmerne føler sig trygge, at ingen tvinges til at arbejde hjemme, men beholder retten til at kunne møde på deres arbejdsplads, ligesom arbejdsmiljøreglerne naturligvis gælder i hjemmet i samme omfang som på arbejdspladsen, siger formand Lotte Roed til Kommunen.dk.

ibs