Kombit siger farvel til direktør: Midlertidig afløser fundet

KORT NYT7. JUN 2022 15.10

Efter syv år i spidsen for Kombit har Thomas Rysgaard Christiansen meddelt virksomhedens bestyrelse, at han stopper som adminstrerende direktør 1. oktober. I stedet tager Kombits CIO, Peter Lykke Egelund, over fra 1. august og frem til bestyrelsen vælger en afløser, oplyser Kombit.

I dag administrerer Kombit, som er ejet af KL, flere end 30 fælleskommunale it-systemer. Siden Thomas Rysgaard Christiansen i 2015 fik stillingen som administrerende direktør, har han haft særligt fokus på Kombits arbejde med at vriste sig fri af det monopol, der var på en række af kommunernes store samfundskritiske it-systemer. Monopolbruddet er gennemført med undtagelse af valgsystemet, hvor et nyt forventes klar til det næste kommunalvalg i 2025. Derfor mener Thomas Rysgaard Christiansen, at tiden er moden til nye udfordringer.

- Vi er nu kommet dertil på rejsen med Kombit, hvor alle kernedele i monopolbruddet er ude at køre og taget i brug, og der udbetales adskillige milliarder hver måned gennem de nye systemer. Jeg er meget stolt af det aftryk, jeg, sammen med min dygtige organisation, har været med til at sætte på kommunernes og Danmarks digitaliseringsrejse, siger Thomas Rysgaard Christiansen.

amp