Kolding henter børne- og uddannelsesdirektør i Odder
Flemming Skaarup er ny direktør i Kolding.
Foto: Kolding Kommune

Kolding henter børne- og uddannelsesdirektør i Odder

Tidligere lærer overtager job, hvor de to forgængere blev fyret.
1. JUN 2022 13.10

KOLDING: Flemming Skaarup skal fra 1. august være ny børne- og uddannelsesdirektør i Kolding. Det oplyser kommunen.

Han kommer fra en stilling som direktør for børn, uddannelse og kultur i Odder. Før det har han været skolechef i Horsens og Varde, og dermed har han stort kendskab til området, ikke mindst skoleområdet. Ovenikøbet er han oprindeligt uddannet lærer.

Dermed adskiller han sig fra sine to forgængere, som begge blev fyret: Helle Thiele, som blev fyret i 2019 efter budgetoverskridelser, og Michael Petterson, som blev fritaget for tjeneste i januar i år, ifølge JydskeVestkysten blandt andet efter politisk utilfredshed med, at han vidste for lidt om skole- og børneområdet.

Flemming Skaarup ser da også selv sine mange års erfaring fra området som et stort plus, fortæler han til JydskeVestkysten

- Det betyder, at jeg kan bidrage med faglige indspark, og jeg tror også, at der er en legitimitet i det. Men jeg er samtidig ydmyg og passer på ikke at snakke for meget om mine egne erfaringer. Det er jo ved at være en del år siden, jeg sidst arbejdede som lærer, så det skal ikke være sådan noget med, at jeg sidder og fortæller historier fra morfars tid, siger han til avisen.

Han er 47 år og har en master i læreprocesser ved Aalborg Universitet og Diplom i ledelse. Han bor sammen med kone og tre børn i Vejle. 

I Odder går man nu i gang med at planlægge rekruttering af en ny direktør. Indtil afløseren er fundet, deles direktøransvaret internt i direktionen, oplyser kommunen.

ak