Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København skal være europæisk julehovedstad i år

København skal markedsføres som europæisk julehovedstad med design, gastronomi og lysinstallationer.
27. FEB 2021 13.48

KØBENHAVN: Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen har lanceret en plan, Comeback Copenhagen, for at tiltrække flere turister til København. Som et led i kampen er der afsat 400.000 kr. til at markedsføre København som europæisk julehovedstad allerede frem mod den kommende jul i 2021.

- Vi har brug for et lys her i coronamørket. Jeg tror, vi er mange, som vil elske at se vores by danne rammen om en fortryllende julefest, som viser, hvad Danmark kan med unikt design, gastronomi og lysinstallationer. Og når vi ved at forvandle København til et julemekka samtidig kan lokke turister til byen, og få gang i hoteller og restauranter, så har jeg svært ved at skjule min begejstring, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Hun præsenterede idéen om København som europæisk julehovedstad i januar og har siden holdt en række møder med interesseorganisationer og erhvervslivet for at gøre den til virkelighed. Hos Dansk Erhverv er man begejstret for udsigten til at skabe en samlende begivenhed som hovedstadens hoteller, restauranter og butikker kan få gavn af.

- Det er et stærkt initiativ, og i Dansk Erhverv er vi meget positive. Projektet er konkret, og der er stærke eksisterende platforme at bygge på såsom jul i Zoo, i Tivoli og alle julemarkederne. Samtidig synes vi det kunne være spændende, hvis der kunne findes synergi fra bl.a. det arbejde, der er lagt i EM i fodbold og Tour de Frances Grand Départ Copenhagen, siger Lars Ramme, chef for turisme og oplevelsesøkonomi.

eo