Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København sætter tid på byggesagsbehandling

Hovedstaden vil fremover sagsbehandle simple fuldt belyste byggesager på kun fem dage, mens mere komplicerede sager skal klares på tyve dage
19. MAR 2012 10.44

KØBENHAVN: Nu bliver det hurtigere at få grønt lys til byggeriet af en garage ved siden af villaen eller en lagerbygning i udkanten af København. Fra den 1. april er ambitionen på Københavns Rådhus nemlig, at det i gennemsnit kun tager fem dage at behandle fuldt belyste simple byggesager og 20 dage for mere komplicerede sager.

- Stor ros til København for at sætte både ambitiøse og konkrete mål på det her område. Det bør andre kommuner, der ikke har sat sig konkrete mål endnu, lære af, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft.

For hvis København kan sagsbehandle fuldt belyste sager på mellem fem og tyve dage, så kan alle andre kommuner også, mener Dansk Byggeri.

Bestræbelser ikke nok
- Derfor er der brug for helt konkrete mål, så både borgere og virksomheder ved, hvad de kan regne med. Og det er ikke nok, at kommunerne siger, at de bestræber sig på at gøre det hurtigst muligt. Der skal sættes tal på, der giver noget konkret at arbejde hen imod, ellers er det alt for uforpligtende, siger Lea Stentoft, der dog understreger, at målet om en hurtig sagsbehandling aldrig må kollidere med kvaliteten, som altid skal prioriteres højt.

Dansk Byggeri hører ofte fra frustrerede virksomheder, som venter på at få deres sager behandlet i kommunerne. Fx har Øens Murerfirma på Amager oplevet at vente i næsten seks måneder på at få en byggetilladelse godkendt af Københavns Kommune.

Dansk Byggeri opfordrer til, at kommunerne, når de kvitterer for modtagelsen af en ansøgning, sender en liste med, hvor ansøgeren kan se, hvilke dokumenter kommunen eventuelt måtte mangle til sagsbehandlingen.

lcl