DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
København opretter 40 nye stillinger i ældreplejen
30 ud af 40 nye stillinger er besatte i Københavns Kommune, som har oprettet stillingerne til ufaglærte voksenelever i ældreplejen.
Foto: Thomas Vilhelm, Ritzau Scanpix

København opretter 40 nye stillinger i ældreplejen

30 ledige har takket ja til et oplæringsforløb i København, hvor de til voksenelevløn kan afprøve jobbet som social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper.

KØBENHAVN: Københavns Kommune opretter 40 nye stillinger i sundheds- og ældreplejen til oplæring af ledige ufaglærte i anledning af, at for mange har måttet sige farvel til deres job på grund af coronakrisen. Ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) har krisen kun understreget, hvor vigtigt et arbejde medarbejdere i plejesektoren udfører.

- De er en helt afgørende del af hverdagen for byens ældre. Men vi mangler personale i den københavnske social- og sundhedssektor, og vi kommer kun til at mangle flere i årene, der kommer. Derfor er det oplagt at vise nogle af de mange mennesker fra andre brancher, der desværre har mistet jobbet, hvad en karriere i sundheds- og omsorgsforvaltningen kan byde på, siger hun.

Næsten alle stillinger er nu besatte, og de nye medarbejdere får gennem seks måneders oplæring opgaven med at passe og pleje ældre københavnere. Under oplæringen tjener de en voksenelevløn på omkring 21.600 kr. om måneden, og kommunen håber, at de efter forløbet begynder på enten en sosuassistent eller -hjælperuddannelse.

Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen står for at screene af ledige for at finde de kandidater, der er bedst egnede og mest interesserede. Stillinerne oprettes pr. 1. februar og 1. marts med tanken om at sikre en naturlig overgang til optagelse på sosu-uddannelsernes grundforløb til august. Kommunen håber, at der her kan oprettes 30 stillinger mere.

eo