Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

København kåret som Ultimate Sports City

Danmarks hovedstad rangeret helt i top blandt verdens storbyer med store sportsarrangementer
23. MAJ 2012 6.20

KØBENHAVN: København er netop blevet kåret til Ultimate Sports City for byer i størrelsen 1-3 mio. indbyggere - og en samlet 8. plads blandt alle byer - på sportens årlige Sportaccord Convention i Quebec City, Canada. København har således spillet sig ind i sportens superliga med byer som London, Melbourne, Tokyo, Sydney og New York, når det gælder værtskaber af internationale sportsbegivenheder. Det oplyser Sport Event Denmark.

- Endnu en fjer i hatten for Danmark og det danske eventarbejde. Vores hovedstad er nu kommet i fornemmeste selskab, og et resultat af at København har dannet rammen for en række toneangivende events de senere år, herunder ikke mindst VM i landevejscykling 2011 og IOC-kongressen 2009. Sammen med de danske sporteventbyer og specialforbundene har vi i Sport Event Denmark skabt et meget positivt renommé omkring Danmark som sporteventnation, siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.

Ranglisten over verdens bedste sportsbyer talte i alt 25 byer, som var blevet vurderet på en lang række parametre så som antallet af årlige tilbagevendende events, antallet af afholdte events og/eller events, som er blevet vundet til byen ligesom også faciliteter, infrastruktur, sikkerhed, overnatning, transport, statslig finansiering og brugen af sociale medier også blev vurderet. København scorede bl.a. meget højt på eventstrategi, eventerfaring og branding.

bi

Det er det ansete sportsmedie, britiske Sports Business Group, der især beskæftiger sig med den forretningsmæssige side af sport, som står bag kåringerne af Ultimate Sports Cities. Prisen uddeles hvert andet år.
Sommerens olympiske vært, London, blev kåret som Årets Ultimate Sports City over all foran Melbourne og Sydney.

Oversigten over årets bedste sportsbyer fordelt på størrelse:
• XL (6 mio eller flere): New York
• L (Mellem 3 og 6 mio): Melbourne
• M (Mellem 1 og 3 mio): København
• S (Under 1 mio): Manchester

Ultimate Sports City 2012
1. London
2. Melbourne
3. Sydney
4. New York
5. Manchester
6. Singapore
7. Berlin
8. København
9. Glasgow
10. Paris