Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL beder om klarere klimabeføjelser

SKYBRUDSKONFERENCE Kommunerne skal have bedre muligheder for at foretage klimatilpasninger, mener KL
14. NOV 2011 6.05

Kommunerne vil gerne påtage sig ansvaret for at klimasikre Danmark, men det kræver klarere beføjelser overfor vandselskaber og forsyningssekretariatet, mener KL.

Formanden for KL's teknik- og miljøudvalg, Martin Damm, opfordrer derfor miljøminister Ida Auken til at tilpasse lovgivning, ansvarsplacering og finansiering.

- Selv om kommunerne laver spildevandsplaner, kan vi ikke i dag være sikre på, at vi kan gennemføre dem. Styringskæden er mudret. I dag skal en kommune vedtage en spildevandsplan, så skal der skabes enighed med vandforsyningsselskab, hvorefter det kan underkendes af forsyningssekretariatet. Det vil sige, at vi har ansvaret, men ikke muligheden for at gennemføre det, siger Martin Damm.

En undersøgelse lavet for KL af Rambøll viser, at alene på spildevandsområdet skal investeringer i kommunerne øges med 200-600 mio. kr. årligt svarende til 10-30% .

 

- KL vil gerne opfordre miljøministeren til at sikre sammenhæng mellem klimatilpasning af vores byer og af det åbne land, herunder vandløb og søer. Det kræver nye og innovative løsninger, som KL gerne vil i dialog med ministeren om, så det kan blive lettere at gå denne vej, siger Martin Damm.

terp

 

http://www.flickr.com/photos/aperturefirst/