Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kim Mortensen ny boss for Dansk Fjernvarme

Socialdemokraten afløser Jørgen G. Jørgensen - og genopstiller derfor ikke til Folketinget
1. JUL 2011 13.54

Dansk Fjernvarme har fundet brancheorganisationens nye direktør. Det bliver den 47-årige Kim Mortensen, som i dag er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, oplyser Dansk Fjernvarme.

Kim Mortensen tiltræder den 1. september, hvor han afløser Jørgen G. Jørgensen. Kim Mortensen genopstiller derfor ikke til Folketinget. Han har, siden han blev valgt til Folketinget i 2005, været medlem af Energipolitisk Udvalg og har en periode været energipolitisk ordfører. Han er dermed særdeles velbevandret indenfor energi-området og energipolitik.

- Fjernvarme er rygraden i fremtidens energisystem. Uden fjernvarme vil vi ganske enkelt ikke kunne skabe et effektivt og CO2-frit energisystem baseret på vedvarende energikilder. Derfor er Dansk Fjernvarme en nøglespiller i energipolitik både her hjemme og på internationalt plan, siger Kim Mortensen.

Danmark er internationalt førende indenfor fjernvarme. Ikke bare har vi i Danmark den højeste tilslutning til fjernvarme. Branchen beskæftiger op mod 10.000 medarbejdere og har en eksport på mere end 4 milliarder kroner årligt.

Kim Mortensen er Socialdemokraternes EU-ordfører. En post han i øvrigt afløste tidligere miljø- energiminister Svend Auken på i 2007.

Kim Mortensen har siddet i Folketinget siden 2005. Før da var han forstander på Esbjerg Højskole fra 1999 til 2005. Fra 1997 til 1999 var han forretningsfører for AOF i Odense. Oprindelig er han uddannet elektriker.
Privat er Kim Mortensen bosat i Esbjerg med sin familie.

Jørgen G. Jørgensen har været direktør for Dansk Fjernvarme i otte år. Han tiltræder den 1. september som direktør for fagforeningen Frie Funktionærer.

Kim Mortensens tiltræden og Jørgen G. Jørgensens afgang bliver markeret ved en reception i Fjernvarmens Hus den 30. august.