Joy Mogensen-stop udstiller kontrasten mellem kommunalpolitik og Christiansborg
Joy Mogensen stopper som kultur- og kirkeminister efter en turbulent tid.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Joy Mogensen-stop udstiller kontrasten mellem kommunalpolitik og Christiansborg

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) trækker sig som minister. Hendes metoder virkede som borgmester, men hun undervurderede Christiansborg.

Joy Mogensen (S) stopper som minister og forlader politik. Mens hendes tid som minister primært vil blive husket for to kriser, et enormt personligt tab, da hun mistede sit barn, og coronapandemien, bør hendes ministertid også blive husket som en populær borgmester, der blev kørt over af Christiansborg.

Overgangen fra lokalpolitik til Christiansborg blev ikke vellykket for den tidligere Roskilde-profil. Kulturordfører for Venstre Jan E. Jørgensen har ligesom Joy Mogensen oplevet forskellene mellem kommunal- og landspolitik på første hånd. 

- Det kræver noget andet. At være politiker i Folketinget er en kontaktsport, og man skal trives med, at der bliver gået til stålet. Det er jo ikke ment personligt, når vi går hårdt til hinanden, vi kan sagtens sidde og hyggesnakke bagefter, selvom vi lige har stået og revet hovederne af hinanden i et samråd. Det er der mange, som ikke kan forstå, og mange som ikke er gearet til, siger han og tilføjer: 

- Vi bør overveje, om vi kunne lære noget af kommunerne. Nogle gange bliver det lidt for destruktivt på Christiansborg.  

Læs hele historien hos Kommunen.dk