Politikerjob i afstemningstider:
Jan E. slået i ansigtet

KØBENHAVN / FREDERIKSBERG: En person slog onsdag morgen folketingsmedlem og medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Jan E. Jørgensen (V) ved Nørreport Station i København, fortæller han til B.T. Han var i forbindelse med folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet til stede ved Nørreport Station, hvor han blev slået af en person, som politikeren selv beskriver som værende en "stakkels type".

- Jeg gik hen til ham og bad ham om at gå væk. Og da jeg så havde politiet i røret, der slog han mig med flad hånd. Det var selvfølgelig ubehageligt, og jeg fik telefonen mast ind i ansigtet, men jeg har ikke tænkt mig at anmelde ham for vold, siger han og tilføjer, at han har det okay, og at politiet hurtigt ankom til stedet og fik fat i manden. I følge avisen sigter politiet alligevel manden, der slog, for forstyrrelse af den offentlige orden og forstyrrelse af valghandling.

Jan E. Jørgensen er tidligere advokat, er Venstres kultur-, medie- og offentlighedsordfører og har tidligere blandt andet været EU-, menneskerettigheds- og forbrugerordfører. Han har siddet i Folketinget siden 2011 og er valgt i Københavns Storkreds.

Ritzau