DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ingen aftale onsdag: Partier skal forhandle videre om fase 4

Regeringen og Folketingets øvrige partier nåede onsdag ikke til enighed om 4. fase af genåbningen, så forhandlingerne fortsætter.

Folketingets partier har onsdag forhandlet i timevis om at nå frem til en aftale for næste fase af genåbningen, fase 4. Men sent onsdag aften oplyser DF's gruppeformand, Peter Skaarup, at man ikke er blevet enige om en aftale. Der skal forhandles videre de kommende dage.

- Der er nogle muligheder for at lave en aftale. Men jeg kan ikke tillade mig at sige, hvad det går ud på, når vi nu skal mødes igen, siger han efter forhandlingerne.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger efter de aftaleløse forhandlinger:

- Vi har været sammen i mange timer nu. De første fire-fem timer blev brugt på opklarende spørgsmål til vores styrelsesdirektører. Så vi tager situationen alvorligt. Det skal vi gøre. Hvis vi ikke tager det her alvorligt, så kommer epidemien ud af kontrol. Det skal vi undgå. Det er noget af det, vi fortsat skal diskutere, siger Magnus Heunicke.

Han bakkes op af justistministeren, Nick Hækkerup (S).

- Det var lange, men gode forhandlinger. Der var nogle spørgsmål oppe, som vi skal være mere præcise på. Derfor udsætter vi forhandlingerne.

- Alt er i spil. Der er ingen elementer i aftalen, der er sikre, før der er en samlet aftale, siger Nick Hækkerup.

Uenighed om kompensation

Folketingets partier havde ellers udformet et udkast til en aftale. I udkastet var der blandt andet lagt op til en forlængelse af forsamlingsforbuddet på 100 personer.

Af udkastet fremgik det ligeledes, at nattelivet og diskoteker står til ikke at få lov at åbne foreløbig. En ophævelse af kravet til udenlandske turister om seks overnatninger i Danmark er ligeledes på bordet ved forhandlingerne.

Det er blandt andet en indsats over for lokale udbrud, som det ses i Aarhus, de blå partier savner handling på.

Ifølge Venstres Inger Støjberg er det 'temmelig udramatisk', at forhandlingerne er blevet afbrudt.

- Det er sundt, at vi nu går hjem og tænker os om. Det handler også om, hvordan erhvervslivet og kulturlivet skal kompenseres, siger Inger Støjberg.

Det var ventet, at fase 4 af genåbningen skulle begynde i 'primo august'. Stigende smittetal flere steder i Danmark har dog fået regeringen til at varsle, at man ikke vil kunne åbne så meget som ventet.

Ritzau / ibs