SILKEBORG: En omdiskuteret mindesten for de 4.000 faldne frivillige i tysk tjeneste under Anden Verdenskrig får nu fred fra politisk indblanding, oplyser TV2 Østjylland.
Viceborgmester i Silkeborg Johan Brødsgaard (R) havde egentlig ønsket, at kommunen skulle kræve stenen ved Kongensbro fjernet - "med henblik på at skabe en neutral og mere uddybende historisk formidling af mindelunden", lød forslaget. Sagen kom i økonomiudvalget, hvor der ikke var opbakning til Brødsgaards forslag. Mindelunden af 1969, som området hedder, har siden opførelsen i 1971 skabt debat og har også været udsat for hærværk flere gange.
Den juridiske vurdering i kommunen var, at en henvendelse til foreningen, som forslaget lagde op til, slet ikke ville være lovlig.
ka
Tilføjet 7/9 kl. 12.26: Den juridiske vurdering i kommunen var, at en henvendelse til foreningen som den, forslaget lagde op til, slet ikke ville være lovlig.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.