I dag færre coronasmittede i respirator, dødstal korrigeret igen

I dag færre coronasmittede i respirator, dødstal korrigeret igen

Antallet af dødsfald de enkelte dage korrigeres løbende. Højeste tal for et døgn er 12 dødsfald, i dag for anden gang.
1. APR 2020 14.11
TEMA: Corona

Onsdagen byder efter tirsdagens fald på en lille stigning i antallet af indlagte med coronasmitte. Der er nu 535, to flere end mandag og fire flere end tirsdag.

Dagens kurver byder i stedet på et andet fald, nemlig i antallet af patienter i respirator. Onsdag er 146 indlagt på intensivafdeling, en mere end tirsdag, og af dem ligger 129 i respirator, to færre end tirsdag.

Til gengæld er antallet af afdøde med coronasmitte nu på 104. Dødsfaldene rapporteres med en dags forsinkelse i forhold til tallene for indlagte, så de 104 gælder tirsdag.

I går blev tallet for mandag oplyst til 90 efter en stigning på 13, men det er siden korrigeret til 92 og stigningen til 10. Det er anden gang en oplyst stigning på 13 dødsfald på et døgn efterfølgende er nedskrevet (den første til 11, senere opskrevet til 12, og den anden til 10). Derfor er det nu, ifølge de i dag oplyste tal, anden gang antallet af dødsfald på et døgn når op på 12.

Sundhedsstyrelsen oplyser desuden, at opgørelsesmetoden er ændret med virking fra i søndags, så man nu regner dødsfald for corona-relaterede, hvis den afdøde indenfor 30 dage forud er konstateret smittet. Tidligere var grænsen 60 dage, men opgørelsen af dødsfald før ændringen ville have givet samme resultat også med den nye metode, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Antallet af konstateret smittede er nu 3.092 ud af 26.776 testede, det er henholdsvis 232 flere smittede og 2.601 flere testede end tirsdag. Sidstnævnte er det hidtil højeste antal på et døgn.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev