I 62 kommuner skal man bestille tid i Borgerservice

KORT NYT16. MAJ 2022 9.33

62 kommuner oplyser, at borgerne skal bestille tid før fremmøde. 16 stiller yderligere krav om tidsbestilling for at få hjælp til særlige serviceområder, såsom pas, sundhedskort, flytning, kørekort eller hjælp til NemID/MitID, mens 12 kommuners adgangskriterier er uklare. Otte kommuner har åbent i Borgerservice for alle borgere uden tidsbestilling, oplyser Politiken.

Overfor avisen kalder Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør i den juridiske tænketank Justitia, kravet om tidsbestilling en alvorlig forringelse for de borgere, der har svært ved at begå sig i den digitale offentlige sektor. Mark Jensen, der er borgerservicechef i Gladsaxe og formand for Borgerservice Danmark, er ikke enig i det, men vil dog nu overveje, om man mere klart skal kommunikere, at døren stadig er åben for borgere uden tidsbestilling.

- Førhen væltede det ind mandag morgen og torsdag eftermiddag, folk stod på nakken af hinanden med skrigende børn, mens der på andre tidspunkter stort set ikke var noget at lave. Nu kan vi geare ressourcerne efter behov og sikre et fint og jævnt flow. Samtidig kan man med tidsbestilling kvalificere fremmødet og sikre, at borgerne har de rigtige ting med, siger han.

ka