DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hver fjerde kommune er under bekymringsgrænse

Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark.
3. MAR 2021 14.50
TEMA: Corona

Det første tilfælde af den brasilianske coronavariant P1 er nu fundet i Danmark, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter. 

Den smittede person er fundet i Region Hovedstaden, men der er ingen oplysninger om, hvor vedkommende er smittet. Ifølge Heunicke er der nu iværksat intensiv smitteopsporing.

P1 vurderes at være særligt smitsom, og desuden er der mistanke om, at man kan blive smittet af den, selvom man tidligere har været smittet med covid-19.

574 nye smittede

Også den britiske coronavariant B117 vurderes at være særligt smitsom, men selv om den nu har taget over som mest almindelige variant og udgør 72 pct., har den foreløbig ikke været skyld i den voldsomme stigning i smittetal, som myndighederne har frygtet.

Det seneste døgn er der fundet 574 nye smittede, hvilket er 42 flere end i går og det højeste antal, siden der sidste torsdag blev sat februar-rekord med 603.

Men samtidig er de 574 smittede fundet blandt ikke over 164.000 test, så andelen af testene, den såkaldte smitteprocent, er i dag lavere end de to foregående dage.

24 under grænsen

I dag er 24 kommuner under bekymringsgrænsen på 20 pr. 100.000 indbyggere den seneste uge, den såkaldte incidens. Af dem ligger de 11 i Nord- og Vestjylland, som fik lov at åbne for afgangsklasser og efterskoler i mandags, én er Bornholm, som fik lov at åbne endnu mere, mens resten er spredt landet over med overvægt i Østjylland.

Desuden er Varde lige på kanten med en incidens på 20.

I den kedelige ende af skalaen topper Ishøj fortsat, i dag er incidensen dog faldet fra 363 til 341. Derpå følger Kolding, Glostrup, Høje-Taastrup og Fredensborg.

21 kommuner har nu en incidens over 100, hvilket er flere end noget tidspunkt den seneste måned.

225 er nu indlagt, hvilket er et fald på syv siden i går. 34 er på intensiv, heraf 19 i respirator.

Der er registreret tre nye corona-dødsfald det seneste døgn.