Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hovedstaden afviser gældstynget kunsthal

Den kommende øverste leder af Kunsthal Charlottenborg bejler til Københavns Kommune, men her er svaret et klart nej
KORT NYT26. MAR 2012 6.15

KØBENHAVN: Kulturminister Uffe Elbæk (R) offentliggjorde i sidste uge beslutningen om at lade Kunsthal Charlottenborg fusionere med Kunstakademiets Billedkunstskoler – en fusions-beslutning, der ifølge lektor i ledelsesfilosofi, Bent Meier Sørensen, CBS, er en 'redningsplan' for kunsthallen.

For ifølge Politiken var kunsthallen ved årsskiftet tæt på at ende med et millionunderskud og havde i efteråret været tæt på kollaps, aflysning af udstillinger og decideret nedlukning.

Hullet i budgettet blev i sidste øjeblik lukket, da Kulturministeriet ydede et lån på 1,2 mio. kr.

Den kommende øverste chef for de to institutioner, rektor for Kunstakademiets Billedkunstskoler, Mikkel Bogh, bejler nu til Københavns Kommune, men bliver blankt afvist.

- I vores budget er der ikke plads til at hjælpe Charlottenborg, uden at det går ud over resten af byens kulturtilbud. Og selv om jeg gerne ser et så godt og varieret kulturudbud i Københavns Kommune som muligt, så er det måske heller ikke lige kultur- og fritidsforvaltningens højest prioriterede opgave at finansiere et underskud i en kunsthal drevet i statsligt regi, siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), til Politiken.

lcl