Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Horsens og Aalborg fremrykker for næsten halv mia. kr.

Horsens og Aalborg kommuner er klar med henholdsvis 83 mio. kr. og 414 mio. kr. til fremrykkede investeringer.

HORSENS / AALBORG: Flere kommuner er klar med fremrykkede investeringer som følge af det suspenderede anlægsloft, som kan være med til at holde gang i hjulene under coronakrisen. 

Ifølge TV2 Nord har magistraten i Aalborg godkendt at fremrykke investeringer for hele 414,5 mio. kr. i 2020. Det byder blandt andet på renovering af Limfjordsbroen og kan ifølge borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) skabe 550 fuldtidsstillinger i alt.

- Det er rigtig vigtigt, at vi får stimuleret byggebranchen og er med til at oprette nye arbejdspladser. At vi kan fremrykke anlægsinvesteringer betyder, at vi nu kan få renoveret og vedligeholdt flere ting, som vi ikke havde budget til før, så jeg synes, det er en win-win-situation, siger han til tv-kanalen.

Vesthimmerland fremrykker investeringer for 55 mio. kr.

Horsens energirenoverer

Længere sydpå har økonomi- og erhvervsudvalget i Horsens godkendt at fremrykke anlægsprojekter for i alt 83 mio. kr., oplyser kommunen.

De skal blandt andet gå til energirenovering af kommunale bygninger og en opgradering af legepladser. På skoleområdet kan der etableres udeområder og faglokaler, og for det kulturelle bliver der fremrykket anlæg af kunstgræsbaner.

Og det kan komme i gang hurtigt, fortæller borgmesteren.

- En del af de projekter, vi har nikket til at fremrykke, kan vi gå i gang med allerede i morgen, og det vil betyde hurtige opgaver, som flere af vores lokale håndværkere får mulighed for at byde ind på. Andre af projekterne skal vi bruge lidt tid på at forberede, siger Peter Sørensen (S).

Se en fordeling af hele beløbet hos Horsens Kommune.

ibs