dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

KV21:
Helt nye spidser på banen - og et par oversete

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 i S, EL, K og V. I Sorø, Furesø, Hovedstaden, København og Greve.
23. NOV 2020 12.39
TEMA: KV21

I Sorø er Anne Madsen for anden gang valgt som spids på S-listen, oplyser sn.dk. Socialdemokratiet er her med syv mandater nøjagtig lige så stor som De Konservative, der ved KV13 i alliance med V og DF snuppede borgmesterposten fra S i det 25 pladser store byråd.

Ved KV17 blev Anne Madsen med 1.184 nummer to på listen over personlige stemmer efter borgmester Gert Jørgensen (K) med 2.284, og foran tidligere borgmester Ivan Hansen (S) med 727, Rolf Clausen (V) med 437 og Lars Schmidt (DF) med 419.

I Furesø har der været valg af spids i Enhedslisten, og her er det for femte gang i træk Øjvind Vilsholm, skriver sn.dk. Han blev første gang valgt til sammenlægningsvalget i 2005. Fire år senere blev antallet af byrådsmedlemmer skåret ned fra 25 til 21 og EL kom ikke ind, men tog revanche fire år senere. Med undtagelse af en kort periode i Folketinget har Øjvind Vilsholm siden haft fast plads i byrådet.

I Region Hovedstaden har EL også sat navne på sin liste og dermed sin spids, som igen bliver nuværende regionsrådsmedlem Marianne Frederik, oplyser partiet. I øjebliket har EL fire pladser i det 41 pladser store råd, og to af de andre på den nye liste sidder også i rådet i dag.

Så skal det også nævnes, at det er forbigået DK Nyts opmærksomhed, at De Konservative i København for længst har genudpeget Jakob Næsager som spids. Han sidder i dag i den 55 pladser store Borgerrepræsentation i en firemands-gruppe.

Ligeledes er Greves borgmester Pernille Beckmann (V) allerede i 2018 udpeget som V-spids igen, oplyser vælgerforeningen til DK Nyt. Hun har haft posten siden KV13 og sidder på en konstituering med DF og LA.

Beckmann toppede med 3.740 listen over personlige stemmer foran tidligere S-spids Niclas Bekker Poulsen med 2.350, Liselott Blixt (DF), der efter lidt zig-zag har valgt at stille op igen, med 1.330, MF Morten Dahlin med 1.005 og Bjarke Abel med 472.