Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Med markeringer på tage kan havneområdet blive en attraktion i sig selv, så turister færdes sikkert på egen hånd.
Foto: Lars Laursen, Ritzau Scanpix

Hanstholm vil være førende fiskerihavn - i samspil med byen

Hanstholm Havn og by i fælles aktion for fire udviklingsprojekter.

THISTED: Et Fiskeriets Hus, et Showroom for Fiskeriet, nye tanker om den centrale gade på havnen og et kunstprojekt er de fire store udviklingsbolde, som en ny styregruppe jonglerer med og vil realisere i de kommende år, lyder det fra Hanstholm Havn.

Fiskeriets Hus skal være et nyt, moderne hus til eksisterende og kommende videns- og informationsarbejdspladser. Udover Hanstholm Havn tilbydes også kontor til andre med fælles faciliteter som mødelokaler og kantine/restaurant.

Showroom for Fiskeriet handler om at guide turister sikkert rundt på havnen. Realdania har foreslået, hvordan havnen via markeringer på tage kan blive en attraktion i sig selv, så turister færdes sikkert på egen hånd, kan tilbydes guidede ture, havnerundfart og et udstillingsrum med mulighed for køkken, hvor der kan tilberedes fisk.

Kai Lindbergs Gade er den centrale gade på havnen og har brug for et løft, så den både kan forskønnes og udvikles. En arbejdsgruppe skal se på eksempler fra andre havnebyer.

Kunstprojektet ledes af kurator og kunsthistoriker Signe Højmark, der tidligere har arbejdet med Land-Shape i 2015 i byen og senest på Hanstholm Fyr. Statens Kunstfond og Hanstholm Havn stiller med midler til et skitseprojekt, der for eksempel kan fokusere på synergi mellem by og havn, at styrke fællesskabet og øge turismen. Der udvælges tre kunstnere til at komme med et skitseprojekt og en af dem vælges til det endelige projekt. 

- Vores mål er at blive den førende fiskerihavn i Danmark, som formår at sætte fiskeriet og havnen i samspil med byen på en ny måde, siger havnedirektør Nils Skeby.

Blandt medlemmerne i ”Styregruppen for udvikling af samspillet mellem by og havn i Hanstholm” er udover Hanstholm Havn også Hotel Hanstholm, Spar Købmanden, Borgerforeningen, Hanstholm Rådet, Centerforeningen, Thy Detailforum, Thy Erhvervsforum, Mit Thy, Museum Thy, Hanstholm Fyr, Det gamle Røgeri, Eksportørforeningen, ”De vindblæste” (en flok tilflyttere og tilbageflyttere), Hanstholm Idrætsforening og det kommende Hanstholm Maritime Råd.

ka