Haderslev får klasser for kunstskøjteløbere

KORT NYT23. MAJ 2022 15.59

HADERSLEV: Nu kan den få fuld skrue på isen. Fra efteråret 2022 får kunstskøjteløbere deres egen linje i talentklasserne i Haderslev Kommune. Hidtil har elever, der dyrker kunstskøjteløb - p.t. ni elever - gået på en multisportlinje, men både Vojens Skøjteklub og Talentcenter Haderslev har haft et ønske om, at der kom en specifik linje til kunstskøjteløberne.

- Vojens Skøjteklub er ambitiøs omkring talentudviklingen. De har gjort et rigtigt stort forarbejde og bevist, at der er et grundlag for en specifik linje for skøjteløb, og det vil vi fra politisk side gerne bakke op om ved at give grønt lys for linjen, siger Kjeld Thrane (K), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Kommunen håber, at linjen også kan have en positiv effekt på kommunens bosætning, fordi flere talenter og deres familier på sigt forventes at flytte til kommunen. Haderslev Kommune har arbejdet struktureret med talentudvikling siden 2007 og har opnået status som Team Danmark Elitekommune. Talentcenter Haderslev har talentklasser i fodbold, håndbold, ishockey, svømning og multisport - og fra august altså også kunstskøjteløb.

ak