Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Giftfri statsskov indviet i Greve

Skoven vil give beskyttelse til de vigtige grundvandsreserver, der forsyner Greve Kommune med drikkevand. Samtidig skal den give borgerne nye friluftsmuligheder i naturen

GREVE: - Tune Skov har et særligt formål. Neden under den nye skov ligger nemlig en del af det vand, som gerne skulle komme rent og klart ud af vandhanerne - ikke bare i dag, men også om 25 eller 50 år, siger miljøminister Karen Ellemann (V).

Tune Skov, der officielt indviet onsdag af miljøministeren, skal drives helt uden brug af pesticider. Projektet er en del af regeringens vision om et bælte af natur omkring København.

- Skove gavner klimaet. De gavner de mange dyr og planter, som vil flytte ind i de kommende år. Tune Skov kommer til at give borgerne en masse naturoplevelser, som de måske ellers ikke ville have fået, siger Karen Ellemann.

Skoven vil i første omgang blive 35 hektar stor - eller det der svarer til 55 fodboldbaner. Naturstyrelsen planter den til med bøg, birk og el og sår agern fra eg, det bliver i alt til 156.000 planter i 2011 og 2012. Skoven kommer blandt andet til at indeholde en hundeskov.

Projektet er et resultat af et samarbejde mellem I/S Vandsamarbejdet Greve, Greve og Roskilde kommuner og Naturstyrelsen. Vandsamarbejdet Greve og Greve Kommune betaler for købet af jorden, mens Naturstyrelsen betaler for skovrejsningen og driftsudgifterne i fremtiden.

mou