Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Energirådgiver Frank Hessel gennemgår ejendom på Fur.

Furboer tænker grønt

Det grønne udviklingsprojekt Innovation Fur har succes med at motivere borgere på Fur til at tænke grønt og energirigtigt
21. MAJ 2012 9.00

SKIVE: Opskriften på succesen er klar: Borgerinddragelse.

Der er fuld gang i energibesparelserne på Limfjordsøen Fur, hvor EnergiMidt sammen med Fur og Skive Kommune gået sammen om udviklingsprojektet Innovation Fur, der handler om at udvikle en model af fremtidens bæredygtige, energirigtige og digitale samfund.

Innovation Fur har bl.a. gennemført gratis energitjek hos 26 pct. af de 450 helårsbeboelser på Fur, gennemført undervisningsforløb om vedvarende energi, offentliggjort et klimaregnskab for Fur, afholdt informationsmøde og åbent hus-arrangement om solceller – alt sammen i øjenhøjde med borgerne og derfor noget, der har medvirket til, at energioptimering og vedvarende energi er kommet ind under huden på øboerne.

- Det er dejligt at se, at furboerne har haft stor fokus på, og lyst til, at energioptimere deres huse – og også har installeret vedvarende energikilder. Det er konkrete eksempler på, at vores udviklingsprojekt har haft succes med at motivere borgerne til at tænke i energibesparelser og fremtidig energiforsyning, fortæller Gitte Wad Thybo, projektleder for Innovation Fur.

56 pct. har energioptimeret
Ifølge en evaluering af de gratis energitjek på øen, er hele 56 pct. af dem, der har fået et energitjek, gået i gang med at lave konkrete energirenoveringstiltag. Og en overvejende del af dem har fået øjnene op for, at vedvarende energi er en attraktiv løsning – også i fremtiden, hvor man forventer, at energipriserne stiger: 38 pct. af gruppen har nemlig købt vedvarende energikilder, mens 21 pct. overvejer at købe det.