DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Frikommuneforsøg: Psykolog­hjælp skal få syge hurtigere i gang
Foto: Anders Brohus, Ritzau Foto.

Frikommuneforsøg: Psykolog­hjælp skal få syge hurtigere i gang

Kan sygemeldte komme hurtigere tilbage i arbejde, hvis de kan få behandling hos en psykolog på jobcentret? Det afprøves af tre kommuner i et frikommuneforsøg

THISTED / REBILD / JAMMERBUGT: Arbejdsløse der lider af angst, depression eller stress skal hurtigere tilbage i arbejde. Derfor skal de kunne modtage psykologbehandling på deres lokale jobcenter i stedet for at vente i månedsvis på at se en privatpraktiserende psykolog. Tre nordjyske kommuner - Thisted, Rebild og Jammerbugt - har som led i frikommuneordningen fået lov at gå videre med modellen, skriver avisen Kommunen.

De tre kommuner modtager mindst 350 sygemeldinger om året, hvor stress, angst eller depression er årsagen. Det nye tilbud om psykologhjælp skal rettes mod den gruppe borgere, som ellers ikke ville være kommet til en privatpraktiserende psykolog. Håbet er, at man - udover at forkorte ventetiden på behandling - kan give borgere på sygedagpenge et godt rygstød til at komme hurtigt i beskæftigelse eller tilbage i deres job.

- Vi tror på, at vi kan få folk hurtigere og mere varigt tilbage på arbejdsmarkedet med dette forsøg, end vi ellers kunne, siger arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen fra Jammerbugt Kommune, der er tovholder på forsøget.

 

Abonnenter på Kommunen kan læse hele artiklen her.