Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Fredericia får nyt musicalteater efter teaterkonkurs
I 2019 fik Fredericia Teater et tocifret underskud og gik konkurs i 2020, men genopstår nu som musicalteater.
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

Fredericia får nyt musicalteater efter teaterkonkurs

Sidste år gik Fredericia Teater konkurs, men nu åbner Fredericia Musicalteater på samme adresse.
15. JAN 2021 6.12

FREDERICIA: Det er ikke mere end ni måneder siden, at Fredericia Teater gik konkurs, men nu åbner et nyt teater i byen. Fredericia får således et nyt musicalteater, oplyser kommunen.

Byen går efter at genskabe "samme høje kunstneriske kvalitet", lyder det fra Christian Jørgensen (V), der er næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget og bestyrelsesmedlem i det nye Fredericia Musicalteater.

Kommunen går efter at blive Danmarks musicalhovedstad. Planen led dog et alvorligt knæk i marts 2020, da Fredericia Teater gik konkurs, imens coronavirusset var begyndt at sætte sit aftryk i samfundet.

Teatret oplyste, at det havde været tvunget til at aflyse mange forestillinger, som betød et betydeligt fald i indtægterne. Det var blandt andet musicalen "Shu-bi-dua- 2.0", der blev aflyst.

Teatret havde i løbet af det seneste år inden konkursen haft svingende billetindtægter. To forestillinger i København, "Prinsen af Egypten" og "Tarzan", førte til et tocifret millionunderskud for teateret i 2019.

11 mio. årligt

Siden da blev det også konstateret, at der var brugt mere på markedsføring, end bestyrelsen havde tilladt.

Kommunen havde i de svære tider bakket op om teatret med økonomiske milliontilskud, og allerede ved konkursen i marts lød det, byrådet håbede på, at man efter coronakrisen igen kunne rejse sig som teater- og musicalby. Nu har kommunen afsat 11 mio. kr. årligt i budgettet til det nye musicalteater.

Ved konkursen i marts var det en slukøret kulturminister Joy Mogensen (S), der udtalte sig om lukningen. 

- Jeg synes, at Fredericia Teater har været et fyrtårn i dansk kulturliv og har gjort det godt især inden for musicals. Men generelt har det vist, at man kan være en kulturinstitution med national påvirkning fra provinsen, sagde hun.

Ritzau