Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Folkemødet – elitært eller folkeligt?

Folkemødet – elitært eller folkeligt?

Sidste år lød kritikken af Folkemødet, at det var et elitært politikertræf. Men heller ikke i år er det mødet med den almindelige dansker, der står højst på dagsordenen
15. MAJ 2012 13.45

Af Camilla Boyhus Madsen, [email protected]

Til Folkemødet i år forventer man, at der kommer 20.000 besøgende, og det er dobbelt så mange som sidste år. Spørgsmålet er, hvor mange der så er såkaldt ‘almindelige' danskere.

Direktør i CEPOS Martin Ågerup tror ikke at forholdene vil ændre sig synderligt i år. På Agora skriver han:

- Hvorvidt Folkemødet på Bornholm reelt er for folket, kan diskuteres. Deltagerne er i hvert fald ikke et repræsentativt udsnit af den danske eller for den sags skyld den bornholmske befolkning. I stedet fylder politikere, organisationer, erhvervsfolk, medier og meningsdannere på Bornholm.

Men efter hans mening er det heller ikke omdrejningspunktet for Folkemødet:

- Netop derfor, er Folkemødet et godt forum for udveksling af idéer, policyforslag og holdninger blandt samfundets centrale aktører. Rammerne er her skabt for både opbygningen af nye relationer og for at møde og debattere med de aktører og beslutningstagere, der sætter dagsordenen og kridter vejbanen for det danske velfærdssamfund.

Den holdning deles af Dansk Industri.

- På Folkemødet kan vi diskutere erhvervslivets vilkår med politikere, embedsmænd og folk fra andre organisationer på en helt anden og uformel måde end til hverdag, skriver kommunikationsdirektør Marion Hannerup på Agora.

Helle og SOSUen
Men som LO's formand Harald Børsting påpeger, så har Folkemødet alligevel den almindelige dansker som omdrejningspunkt, selvom kun et fåtal deltager:

- Som lønmodtagernes talerør skal vi være med til at starte de debatter, der er vigtige for deres hverdag – ordentlige forhold på arbejdsmarkedet, vækst, uddannelse, velfærd og meget mere. Det er også en af grundene til, at vi i LO har valgt at prioritere Folkemødet meget højt.

Harald Børsting mener dog, at Folkemødet med tiden i højere grad vil leve op til sit navn:

- I Danmark har vi inden længe et rodfæstet Folkemøde, hvor man kan diskutere politik og samfundsforhold høj som lav. Hvor SOSU-assistenten kan diskutere med statsministeren.

Er Folkemødet også for folket? Deltag i debatten her

Foto: Bornholms Regionskommune