Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Selvom Folkemødet ikke bliver, som det plejer i 2021, håber bestyrelsen stadig at gennemføre det.
Foto: Pelle Rink, Ritzau Scanpix

Folkemøde i knæ beder staten om hjælp

Folkemødet har akut behov for statslig bevilling, skriver bestyrelsesformanden.

BORNHOLM: Aflysningen af Folkemødet i år og udsigten til markante begrænsninger til sommer efterlader Folkemødet i en kritisk økonomisk situation, lyder det nu fra bestyrelsen.

Derfor beder den nu staten om medfinansiering for at sikre, at der også vil være Folkemøde på Bornholm i fremtiden.

- For Folkemødet er der et akut behov for statslig bevilling, der sikrer et corona-tilpasset Folkemøde i 2021 og modvirker, at coronaen helt tager livet af vores demokratiske samtaler og møder mellem mennesker, siger Vibe Klarup, bestyrelsesformand for Foreningen Folkemødet.

Man har erkendt, at mødet i Allinge bliver med markante begrænsninger i antallet af deltagere. Derfor arbejder man blandt andet med zoneinddellinger af pladsen, øgede hygiejneforanstaltninger og afstandsafmærkninger. Ligeledes vil Folkemødet lave et større digitalt set-up, hvor debatter og folkehøringer kan transmitteres live og fastholde involveringen af den brede befolkning over hele landet i en corona-tid. 

De usikre udsigter har blandt andet fået KL til at melde fra til 2021-udgaven. Men Folkemødet har ikke tænkt sig at give op for andet år i træk.

- Vi vil ikke aflyse denne demokratiske begivenhed endnu et år. Og vi håber, at politikerne vil være med til at genoplive den demokratiske debat, som corona-krisen har lagt i dvale og sikre en økonomisk kickstart til Folkemødet og demokratiet, siger Vibe Klarup.

ak