Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

'Fokuseret Administration' betyder fyringer

FINANSLOVEN Staten nedlægger 500 arbejdspladser i 2012 og 1.000 igen i 2013, vurderer HK/Stat
KORT NYT9. NOV 2011 13.47

Forbundet protesterer mod, at regeringen sparker statsansatte ud og samtidig bruger penge på at skabe job i den private sektor. Finansministeren forsvarer sparerunden med, at det kun er rimeligt, at staten 'tager sin egen medicin', skriver Ugebrevet A4

Ifølge S-R-SF-regeringens forslag til finanslov skal der på statens område findes besparelser på administrationen for 450 mio. kr. i 2012 og 900 mio. kr. i 2013 som følge af projektet 'Fokuseret Administration'. Det vil få alvorlige følger, mener formanden for HK/Stat, Thora Petersen:

- Der vil være mange steder i staten, hvor man ikke undgår fyringer. 'Fokuseret Administration' kommer oveni de besparelser, som staten allerede er i gang med, siger Thora Petersen og peger på, at Genopretningspakken fra 2010 medfører, at hvert ministerium i forvejen skal spare en halv procent på driften om året.

Derfor vil der i de kommende år blive mange tomme kontorstole i blandt andre departementer, styrelser, Danmarks Statistik og BaneDanmark. På enkelte områder i staten kan der dog komme flere medarbejdere. Det kan blandt andet være hos SKAT.

ka