Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Landbækken strømmer nu i et nyt forløb, efter at Thomas Kastrup-Larsen tog det sidste, symbolske løft med en rendegraver.
Foto: Aalborg Kommune

Flytning af vandløb giver plads til nordjysk affaldssamarbejde

Håndtering af haveaffald bliver første etape i ny ressourcepark ved Aalborg. Men først skulle en bæk flyttes.
12. APR 2021 14.30

AALBORG: Bevæbnet med en rendegraver fik Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) mandag æren af at flytte det sidste læs jord, så en bæk kan slynge sig i et nyt forløb, der giver plads til det kommende Nordjyllands Ressourcepark.

Ressourceparken er et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Reno-Nord, som ejes af Brønderslev, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg kommuner i fællesskab. Den skal aflaste Reno-Nords og Aalborg Forsynings eksisterende genbrugspladser og ventes at stå færdig i 2025.

Første etape bliver en plads til modtagelse og sortering af have- og parkaffald samt en plads til oplagring af den forbrændingsegnede del af dette affald, så det kan komme retur til borgerne som grøn fjernvarme. Denne etape ventes at være klar til efteråret i år.

Ambitionen er at få mest mulig genanvendelse og energiudnyttelse af det indsamlede affald og at tænke nye og kreative tanker og finde løsninger til affaldsminimering, genbrug og genanvendelse.

- Vi vil være i grøn balance og tænker i løsninger, der rækker ind i fremtiden. Det gælder også på affaldsområdet, hvor vi sammen med de øvrige nordjyske ejerkommuner i Reno-Nord foregriber en lang række klima- og miljøudfordringer ved at tænke og handle bæredygtigt, siger Thomas Kastrup-Larsen.

ak