Flere smittede og stigende positivprocent

1.355 nye smittetilfælde registreret bringer positivprocenten op på 0,63. Begge dele de højeste tal siden januar.
13. MAJ 2021 14.26

TEMA: Corona

Antallet af nye bekræftede tilfælde af covid-19 fortsætter med at stige. Yderligere 1.355 personer er bekræftet smittet, viser torsdagens tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er det højeste siden midten af januar, hvor der dog blev foretaget markant færre test.

Kigges der på den såkaldte positivpct. - andelen af prøver, hvor der bliver påvist smitte - er den dog også stigende.

Fra slutningen af januar og frem til starten af maj var den dagligt under 0,50 pct. I maj har den dog blot fire gange været under. Torsdag er den på 0,63 pct., hvilket er det højeste siden slutningen af januar.

Det kan dog også være svært at sammenligne positivprocenten direkte med perioder, hvor betingelserne for og omfanget af test har været anderledes.

Der er også foretaget 473.057 lyntest. På grund af deres usikkerhed indgår positive test herfra dog ikke i de daglige smittetal. Hvis man får en positiv lyntest, opfordres man til at følge op med en PCR-test for at få bekræftet, at man faktisk er smittet.

16 pct. er færdigvaccineret

Der er sket yderligere 35 indlæggelser af coronasmittede på landets hospitaler. Det samlede antal indlagte falder dog med 4 til 154. Det skyldes, at der også er sket udskrivelser.

36 af de indlagte patienter ligger på intensivafdeling, og af dem er 22 tilkoblet en respirator, der hjælper med at trække vejret. Onsdag var det henholdsvis 29 og 19 personer.

Der er ikke registreret flere dødsfald blandt smittede. I alt er der registreret 2.499 dødsfald blandt smittede under pandemien.

Arbejdet med at vaccinere den danske befolkning mod covid-19 skrider også frem. Yderligere 26.143 personer har fået det første stik med en vaccine, mens 27.138 har fået andet og sidste stik.

Det svarer til, at 27,1 pct. af Danmarks befolkning har fået mindst ét stik. 16,4 pct. har fået begge.

Ritzau