Flere kommuner forbyder rygning på legepladser

ROSKILDE: Om få dage må man ikke længere tænde en smøg, mens man som forælder holder øje med sit barn, der svinger sig i klatrestativet. I hvert fald ikke, hvis det foregår på en legeplads i Roskilde. Gældende fra torsdag må der nemlig ikke længere ryges på legepladserne i Roskilde Kommune. En beslutning, der gavner kommunens børn, og som formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov (S) ser frem til.

- Alle er enige om, at det her med at ryge i nærheden af børn ikke er godt. Vi har jo ikke en kamp mod rygerne, men vi har en kamp mod røgen. Så at lave den her henstilling om, at det gør vi ikke i Roskilde Kommune, det synes jeg er rigtig godt. Og helt på sin plads, siger han til TV2 Lorry.

Men Roskilde er ikke den eneste kommune, der har fokus på legepladserne, når det kommer til rygning. I Københavns Kommune valgte man i 2013 at takke nej til cigaretrøgen på legepladser. Der må heller ikke ryges på skoler og uddannelsesinstitutioner, i kollektiv trafik, på serveringssteder og på togperroner og banegårde.

MG