Fem år efter reform: Optag på erhvervsskoler falder stadig

KORT NYT28. NOV 2019 10.35

Selvom et næsten enigt folketing i 2014 aftalte en reform af erhvervsuddannelserne for at øge optaget, er det gået den stik modsatte vej siden reformens indførsel. I 2019 har erhvervsuddannelserne optaget omkring 4.500 færre elever end før reformen og cirka 1.200 færre elever end første år efter reformen - særligt omsorgsfagene som pædagogassistent og sosuassistent rammes.

Politikerne håbede med reformen at få flere direkte fra niende og tiende klasse ind på erhvervsskolen. Målet var, at hver fjerde fra niende eller tiende klasse skulle gå videre på en erhvervsuddannelse i 2020. I 2019 var det omkring hver femte - en marginal forbedring fra før reformen.

I rå tal har erhvervsskolerne optaget 131 flere direkte fra niende og tiende klasse i 2019 sammenlignet med første år efter reformen. Det bliver dog mere end opvejet af et faldende optag fra dem, der søger ind på en erhvervsuddannelse senere i livet. Her er der blevet optaget 1.232 færre i 2019, end der gjorde i første år efter reformen blev vedtaget. En af forskellene for denne gruppe er, at eleverne springer første del af grundforløbet over, hvor man har 20 ugers undervisning på et generelt forløb.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt