Fagforeninger lægger op til armlægning om firedagesuge

KORT NYT7. JAN 2020 13.10

ESBJERG: En eventuelt indførelse af firedages arbejdsuge i Esbjerg Kommune kommer ikke til at ske uden videre. Fagforeningerne HK Kommunal Sydjylland og Dansk Socialrådgiverforening i Region Syd påpeger stort set enslydende over for TV Syd, at det ikke er noget, et byråd bare kan beslutte. Der skal en forhanding til.

Arbejdstidsomlægningen er planlagt til januar 2022, så både kommune og fagforeninger er ude i god tid. En del af setuppet er, at der skal komme en besparelse på 3,5 mio. kr. ud af det - også først i 2022 - og den del af det er yderligere en anstødssten for HK, der ikke vil indgå 'aftaler, hvor der foreligger en trussel om, at det har konsekvenser hvis ikke man går med', siger HK Kommunal Sydjyllands formand Lene Roed til TV Syd.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) afviser fagforeningernes kritik med henvisning til, at der bliver tale om en frivillig ordning, og at der i øvrigt er lagt op til en proces, som fagforeningerne inviteres med i. Om den ventede besparelse bemærker han, at hvis den ikke indfris, 'så må vi se, om vi kan justere på budgettet', siger han til TV Syd.

mk

Læs hele historien hos TV Syd.


 
 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt