Esbjerg vil hjælpe psykisk sårbare af med rygningen

KORT NYT17. MAJ 2021 10.41

ESBJERG: Med et tilskud på tre mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen igangsætter Esbjerg Kommune en ekstra indsats for at få borgere med psykiske lidelser til at stoppe med at ryge. Over de næste tre år vil borgerne kunne få nye og fleksible muligheder for hjælp til rygestoppet. Det nye tiltag er en forlængelse af Esbjergs plan for Røgfri Fremtid. Det skriver kommunen.

Indsatsen er en udvidelse af de eksisterende tilbud med fokus på psykisk sårbare. Det sker i samarbejde med den regionale psykiatri og borgerens praktiserende læge, der skal være med til at oplyse om muligheder for at ryge mindre. Hvis en borger tager imod tilbuddet, vil det blive tilpasset den enkelte og vil foregå i trygge og velkendte rammer, som i borgerens eget hjem. Andelen af rygere blandt psykisk sårbare er to til tre gange højere end blandt den øvrige befolkning.

- Borgere, der har psykiske lidelser, har et lige så stort ønske om at stoppe med at ryge som den øvrige befolkning. Men de kan være udfordret af en større afhængighed af tobakken, deres psykiske lidelser og ofte også af andre svære problemstillinger i livet. Derfor er det vigtigt, at vi kommer borgerne i møde med tilbuddet om rygestop der, hvor de er, siger Henrik Vallø (Borgerlisten), der er formand for Social og Arbejdsmarkedsudvalget.

mh