Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Esbjerg bortviser medarbejder på svindelmistanke

KORT NYT2. MAR 2020 14.27

ESBJERG: Efter en række økonomiske uregelmæssigheder er en medarbejder blevet sendt hjem fra Esbjerg Byhistoriske Arkiv, oplyser kommunen. Der er konstateret uregelmæssigheder for omkring en halv mio. kr. i en medarbejders håndtering af økonomien. Esbjerg Kommune har politianmeldt medarbejderen.

Afdelingens leder har kontrolleret økonomien, men svindlen er foregået, uden den virkede mistænkelig eller belastede arkivets økonomi. Det er en ekstern kreditor, der efter en grundigere gennemgang af økonomien har konstateret den manglende halve mio. kr. i regnskabet og derfor kontaktet kommunen.

- Vi blev opmærksomme på, at der var noget galt i slutningen af januar, og økonomiafdelingen gik straks i gang med at undersøge sagen nærmere. Desværre kan vi konstatere, at der løbende er forsvundet mange mindre beløb, som samlet løber op i rigtig mange penge. Derfor har vi nu bortvist medarbejderen og givet sagen videre til politiet, siger Ulla Visbech, der er chef for Kultur & Pædagogik, som Esbjerg Byhistoriske Arkiv hører under.

ibs