Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Endnu et enstemmigt Fredericia-budget med høj aktivitet

Femårigt anlægsprogram med økonomisk styrke til et kraftigt træk på kassebeholdningen.
28. SEP 2020 13.02
TEMA: Budget 2021

FREDERICIA: Syv år i træk med enstemmighed bliver det til med budgetaftalen for 2021, der supplerer Socialdemokratiets absolutte flertal med et spænd fra Enhedslisten til Nye Borgerlige. "Vi er stolte over at stå sammen i en krisetid"', hedder det i aftaleteksten.

"Krisetid" refererer til coronasituationen, mens den generelle fredericianske situation ikke falder ind under krisebetegnelsen. Den kommunale økonomi er stærk, fremhæves det i aftaleteksten, og styrken bruges blandt andet til et "meget markant" femårigt anlægsprogram med for 340 mio. kr. løft til folkeskolerne og på driftssiden fremrykning af minimumsnormeringer i dagtilbud.

Aktiviteten er så høj, at den kun kan finansieres ved træk på kassebeholdningen. Underskuddet i budgetåret bliver 47 mio kr. og i overslagsårene 64 mio. kr., 56 mio kr. og 86 mio. kr. Det koster på likviditeten - fra 329 mio. kr. i gennemsnit i 2021 over 284 mio. kr. i 2022, 224 mio. kr. i 2023 til 150 mio kr. i 2024, hvilket netop er undergrænsen - som dermed ikke overskrides.

Bag budgetaftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Nye Borgerlige. Budgettet andebehandles og besluttes endeligt i Fredericia Byråd 5. oktober

 

Se budgetaftalen.