Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

2.543 nye smittede:
Endelig ser smitten ud til at aftage

Kontakttal og smitteprocent falder, men flere end nogensinde er indlagt med corona.
22. DEC 2020 14.42
TEMA: Corona

Igen i dag stiger antallet af indlagte til nyt rekordniveau, i dag med ti personer til i alt 723, viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Det er flere end på noget tidspunkt i foråret.

Det sker samtidig med, at 17 nye personer er registreret døde senest 30 dage efter, at de blev testet positiv for covid-19. Dermed når det samlede antal corona-dødsfald op på 1.070.

2.543 er testet positiv, hvilket er det laveste antal længe. Det hører dog med i billedet, at dagens opgørelse kun dækker 21 timer mod normalt 24, fordi seruminstituttet har haft serverproblemer.

Positivprocent falder

Trods færre timer er der alligevel resultater fra 136.245 prøver med i opgørelsen. Det giver en positivprocent på 1,87, som også er den laveste længe.

Samtidig er kontakttallet opgjort til 0,9, hvilket svarer til, at ti smittede sender smitten videre til ni andre. Så meget tyder heldigvis på, at de seneste ugers stramninger af restriktionerne er begyndt at virke.

Foruden de tal, som seruminstituttet opgør, er der fundet 1.023 positive prøver i lyntest hos 18 forskellige private udbydere. Der kan være overlap mellem de to systemer, hvorfor de ikke bare kan lægges sammen.

Ishøj er fortsat værst ramte kommune med incidens på 1.015 efterfulgt af Albertslund, Ballerup, Greve, Vallensbæk og København som nummer seks.

27 kommuner har incidens over 500, mens blot Læsø, Ærø, Tønder og Lemvig er under 100.