Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Elbiler fanget i uløseligt dilemma

Frederiksberg afviser blå ladestandere, og må ikke male dem grønne. Det vil være statsstøtte
KORT NYT27. JUL 2011 13.00

FREDERIKSBERG: Firmaet Better Place kan ikke opsætte ladestandere på Frederiksberg. Kommunen vil ikke acceptere standerens blå farve, firmaet vil ikke selv ændre farven og Frederiksberg må ikke male dem, da det vil være statsstøtte.

Situationen er fastlåst og nu vrider politikerne sig for at finde en løsning på situationen, skriver Ingeniøren.

Et forslag lyder, at Better Place får dispensation fra  at indfarve ladestanderne i kommunens specielle grønne farve.

- Det giver ingen mening at insistere på, at det skal være Frederiksberggrøn. Kommunen insisterer da heller ikke på, at postkasserne skal være grønne, siger SF's Anne-Mette Wehmüller, der til daglig er trafik- og klimamedarbejder hos Det Økologiske Råd.

 

Advokat Jan E. Jørgensen (V), formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, er ivrig efter et kompromis, men han fastholder kravet om den særlige mørkegrønne farve.

- Vi vil rigtig godt have ladestandere. Det er absurd, hvis vores image er, at vi ikke støtter elbiler. Vi må håbe, at vi kan finde et kompromis, siger udvalgsformanden.

Kunne kommunen sende en medarbejder ud med bøtte og pensel og malede standerne? Svaret er nej. Den såkaldte kommunalfuldmagt står i vejen.

- Det ville jeg gerne, men det må vi ikke. Det ville være en støtte til en privat virksomhed. Frederiksberg stiller gaderum gratis til rådighed for Better Place, men vi må ikke støtte dem økonomisk på den måde ved at hjælpe dem med at fabrikere deres ladestandere, siger Jan E. Jørgensen.

krn